Recept: Tacopizza

Såhär i sommarvärmen kommer ett gott recept på Tacopizza.

Recept: Tacopizza

Recept: Tacopizza

4 pers

Pizzadegen
1/2 paket jäst
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
1 msk olja
4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
500g köttfärs
tacokrydda
olja till stekning
1 burk tacosås (medium)
4 dl riven ost
1 gul lök
3 tomater

Till såsen
3 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk hackad basilika
1 nypa salt

Lös jästen i fingervarmt vatten.
Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Knåda samma och låt jäsa
i 30 minuter.

Recept: Tacopizza

Bryn köttfärsen med tacokryddan. Skär tomater och lök i bitar och riv osten.
Blanda såsen och ställ den kallt. Välj antingen att dela degen och gör 4 mindre
pizzor eller en stor. Kavla ut degen, bred på ett tunt lager tacosås, men
lämna 5 cm utan sås i kanterna. Fortsätt med ost, köttfärs, lök och tomater.
Vik in kanterna så pizzan liknar en båt. Grädda 6-7 minuter i 250 grader.
Ringla över såsen och servera med en fräsch sallad.

Håll till godo! 😉

7 kommentarer på “Recept: Tacopizza

  1. Pingback: Familjen Perssons pizzadegsrecept i ny version - Familjen Persson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.