Julpepparkaka mjukpepparkaka. Enkel att baka samt går bra att frysa.
Ingredienser Julpepparkaka mjukpepparkaka
- 200 g smör
- 1 1/2 dl socker
- 1 dl mörk sirap
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Två tsk kanel
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk nejlikor
Gör så här:
Först blanda rumstempererat smör, socker och sirap tills det blir en vit fluffig smet. Därefter lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda mjöl, bakpulver samt kryddorna i en annan bunke. Sedan blanda ihop de båda smetar du gjort till en jämn smet. När det är klart smörj en form med smör och häll i ströbröd. Lägg i smeten i formen. In i ugnen ca 55-60 minuter på 150 grader. När man tagit ut kakan ur ugnen låt då kakan vila en stund innan kakan tas ur formen och skärs i ca. 1 cm tjocka skivor. Klart. Lycka till!
Pingback: Recept på riktigt goda pepparkakor - Familjen Persson Julbakning
Pingback: Julpyssel DIY och julinspiration - Familjen Persson Julpyssel och Julgodis