Då var det dags att presentera vår första pulled pork burger.
Tillagningstid: ca 8-9 timmar
Du behöver en bit benfri fläskkarré. Det är det kött jag tycker fungerar bäst till pulled pork.
En ungssäker form med lock. Ta en form som precis passar köttet och inte lämnar för mycket ”luft”, på så vis behöver du mindre av ingredienserna nedan.
Det fina med pulled pork är att du kan krydda med det som passar dig. Till vår pulled pork blandar vi soya, ketchup, liquid smoke, salt, peppar, vitlök och majsolja. Om blandningen inte täcker köttet helt är det ingen fara. Då får du vända köttet efter halva tiden i ugnen.
Tid i ugnen: ca 8 timmar vid 125 grader.
Till detta kör vi valfritt hamburgebröd, färsch sallad, tomat, jalapenos, och som dressing/sås kör vi vår egna kebabsås. En favorit är även att köra egen klyftpotatis och köra både vanlig mjölig potatis och sötpotatis.