En enkel pulled porkgryta i slow cookern som är mycket lätt att göra.
Detta recept avser en stor slow cooker som rymmer 6,5 liter. Tillagningstid: 3h högt läge + 3h lågt läge, totalt 6 timmar. Ingredienser till pulled porkgryta i slow cooker:
- ca. 2 kg fläskkarré
- ca 4 dl BBQ sås/marinad
- 250 g morötter
- 2 gul lök
- 1 stor purjolök
- ungefär 1 kg fast potatis
- Ca.200 g champinjoner
- Ev. vatten
- Ca 3 dl frysta ärtor
Gör pulled porkgryta i slow cooker så här:
Först, lägg fläskkarrén i slow cookern med en marinad/sås du gillar, det räcker med ca. 4 dl. Låt det puttra i 3 timmar på högt läge. Medans köttet tillagas förbered det som ska skalas och hackas: morötter, gul lök, purjolök samt potatis. Vänd köttet efter 3 timmar och lägg i alla övriga ingredienser förutom ärtorna. Behövs det, så häll i lite vatten. Men var sparsam med vätskan, det ska bli en gryta inte en soppa.
Låt det fortsätta att koka ihop i ytterligare 3 timmar på högt läge. När det puttrat totalt 6 timmar, dra köttet medans det ligger kvar i kärlet och lägg i ärtorna. Därefter låt det puttra ihop i ytterligare tio minuter. Märker man att det är klart innan det är dags att äta, sänk då till lågt läge eller hålla värmen läget. Lycka till!
Pingback: Slow cooker-recept - Familjen Persson