Revben enligt ”low and slow”. Grymt möra och goda. Detta recept, grillade tunna revben med rub på traeger tillagas i två etapper på grillen. Som är uppdelade i fem enkla steg.
I mitt fall kör jag på en Traeger Pro D2 med hickorypellets eller körsbärspellets. Men man kan göra något liknande på en vanlig kol/brikettgrill och lite fuktigt spån/flis, det viktiga är att försöka hålla jämn temperatur.
Steg 1
Blanda en god rub. Du kan välja kryddor du tycker om eller köra med min rub nedan.
Till rub:
1/2 dl grovmalen svartpeppar
1/2 dl salt
3 msk vitlökspulver
3 msk lökpulver
3msk farinsocker
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver (mängd beroende på vilken hetta du vill ha).
Se till att kryddorna blandas ordentligt.
Steg 2
Strö rub över både köttsidan och bensidan, gnugga in kryddorna ordentligt. Låt köttet ligga 20-30 minuter innan du lägger det på grillen.
OBS! Spara lite rub till steg 4.
Steg 3
Lägg revbenen med köttsidan uppåt centralt på grillen. Försök hålla en temperatur påmellan 125-135 grader i 2-2 1/2 timma. Köttet ska uppfattas som mörkrött.
Steg 4
Efter 2-2 1/2 timma är det dags att placera revbenen i folie. Lägg två ark av aluminiumfolie på varandra. Applicera ett tunt lager med rub samt lite extra brunt farinsocker, flytande honung och 3-4 små kuber med smör.
Placera revbenen med köttsidan neråt på aluminiumfolien och vira in revbenen i folien. Även folien ska ligga mot köttet överallt.
Lägg foliepaketet på grillen med köttsidan neråt och grilla i ytterligare 2-2 1/ timma på 125-135 grader.
Steg 5
Dags att plocka bort revbenen från grillen. Låt dom vila i folien i runt 10-15 minuter. Sedan ta bort folien och dela revbenen med kniv. Enklast är att dela från bensidan så man får jämna och fina revben med lika mycket kött på varje ben.
Lycka till!
Pingback: Traeger Pro 575 D2 - Familjen Persson Traeger Pro 575 D2
Pingback: Hur man lagar tunna revben som ett proffs - Swaikitchen
Pingback: วิธีปรุงซี่โครงอย่างมืออาชีพ - Swaikitchen
Pingback: How to cook thin ribs like a pro - Swaikitchen