Ett grymt gott recept på Pulled chuck roast (Högrev).
Jag gör min Pulled Chuck Roast på en Treager 575 Pro D2. Jag kör körsbärspellets.
Tillagningen görs i tre steg men vi börjar med ingredienserna.
Om du vill tillaga detta på en vanlig klotgrill rekommenderar jag att du gör en snakevariant för att hålla temperaturen jämn och låg.
Ingredienser
Till rub:
Du kan krydda din högrevsbit med i stort sett vad som helst. I min rub (mild variant) för att passa alla i familjen kör jag följande.
- Svartpeppar
- Salt
- Vitlökspulver
- Lökpulver
Köttval:
Försök hitta en högrevsbit på 1,5 till 2kg som har ganska mycket ”insprängt” fett. Detta recept är baserat på en bit runt 1,7kg.
Till sprayflaska:
Någon form av juice eller köttfond.
Börja med att torka köttet med hushållspapper och skär bort hårt fett runt om. Detta smälter inte under tillagningen.
Blanda din rub, häll lite olivolja på köttet och smörj in det på båda sidor. Tillsätt rikligt med rub, en sida åt gången och massera försiktigt in din rub i köttet.
Steg 1
Sätt din treager på 105 grader med locket stängt. Placera köttet centralt på gallret när temperaturen uppnåtts.
Spraya köttet rikligt varje timma med någon form av juice eller köttfond.
Själv kör jag med ananasjuice.
Steg 1 är klar när köttets innetemperatur nått ca 55-60 grader.
Steg 2
Skär gul lök samt vitlök i bitar och lägg dessa i en aluminiumform stor nog för att passa högrevsbiten. Har du rub kvar kan du lägga detta i botten för ytterligare smaksättning.
Placera köttet i aluminiumformen och häll över kalv- eller köttfond. så det täcker botten på aluminiumformen.
Höj temperaturen på din traeger till 125-130 grader. Placera aluminiumformen centralt på gallret.
Häll över lite fond varje timma tills köttets innetemperatur uppnått 72-75 grader. Då är det dags för steg 3.
Steg 3
Förslut hela aluminiumformen med aluminiumfolie så det blir helt tätt runt köttet.
Behåll temperaturen på din treager och fortsätt grillningen tills du kan dra isär köttet med två gafflar eller köttets innetemperatur nått 95 grader. Om du när köttets innetemperatur nått 95 grader fortfarande har svårt att dra isär köttet så sänker du temperaturen på din traeger till 105 grader och låter den gå en stund till. Stäng därefter av grillen och låt köttet vila under folien i 30 minuter.
Dags att dra isär köttet och sila fonden över.
Hoppas receptet tilltalar dig.
Lycka till!
Pingback: Traeger Pro 575 D2 - Familjen Persson Traeger Pro 575 D2