Smakrik kycklinggryta i slow cooker som även går att göra som kycklingsoppa. Lättlagat, kyckling med curry recept. Endast tre steg.
Kycklinggryta i slow cooker
Detta recept kycklinggryta i slow cooker, avser en stor slow cooker på 6,5L. Tillagningstid: 6 timmar, dvs 5 timmar på högt läge samt 1 timme på lågt läge.
Tips! Detta recept går att dubbla om man har en slow cooker på 6,5L. Dessutom, om man tar mer vätska kan man göra maträtten till en kycklingsoppa istället för en gryta.
Ingredienser:
- 1 kg fryst kyckling
- 8 dl vatten
- Kryddor t.ex. ingefära, curry, vitlök, lökpulver, salt och svartpeppar.
- ca 300g rivna morötter
- 5dl vispgrädde
- ca. 1 dl redning, dvs 1 dl vatten och ett par matskedar vetemjöl
- fryst spenat, i önskad mängd
- 500g färsk gnocchi
Första steget, först lägg i fryst kyckling, vatten, kryddor samt rivna morötter i kärlet. Lägg på locket, därefter låt det puttra på högt läge i 5 timmar.
Andra steget, när det gått fem timmar, tag upp kycklingen och dra den på ett fat. Lägg tillbaka kycklingen i slow cookern. Smaka av och krydda eventuellt mer. Sänk även inställningen till lågt läge för den sista återstående tillagningstimmen. Lägg i vispgrädde, redning samt önskad mängd fryst spenat. Lägg på locket låt det puttra, 30 minuter.
Tredje steget, när det återstår 30 minuter av tillagningstiden, lägg då i den färska gnocchin. Lägg på locket och servera i skålar när tillagningstiden är slut. Klart!
Detta var kycklinggryta i slow cooker, se fler slow cooker recept här.
Pingback: Slow cooker recept - Familjen Persson Slow cooker recept
är tredje steget alltså 30 minuter ytterligare? (andra steget 30+tredje steget 30min)
Det stämmer bra. Lycka till!