Lättlagad köttgryta med tre enkla steg.
Köttgryta i slow cooker
Detta recept passar en stor slow cooker på 6,5L, det går även bra att göra i en mindre slow cooker, halvera då receptet. Tillagningstid: 7timmar, dvs 3 timmar på högt läge plus 4timmar på lågt läge.
Det blir mycket mat av detta recept, perfekt om man önskar middag två kvällar i rad eller mängder av matlådor.
Ingredienser
- 2 fläskkarré bitar
- 5 dl vatten
- Kryddor t.ex. soja, kalvfond, svartpeppar, vitlök, lökpulver, italiensk salladskrydda
- 400g bönor t.ex. Borlottibönor
- ca 300g rivna morötter
- 1000g färsk gnocchi
Steg ett. Först lägg fläskkarré bitarna i slow cookern. Köttet behöver inte putsas. Häll i vatten samt önskade kryddor. Därefter lägg i bönorna, följ förpackningens anvisning. Lägg på locket och låt maten puttra i 3 timmar på högt läge.
OBS! Torkade bönor behöver ligga i vatten över natten och sköljas noggrant innan de tillsätts i maträtten och tillagas. Följ anvisningar på förpackningen. Böner i vätska behöver också sköljas noggrant före tillsättning i maträtten och tillagas. Följ anvisningar på förpackningen. Läs om lektiner i baljväxter här.
Steg två. När det gått tre timmar, vänd köttbitarna. Samt tillsätt de rivna morötterna. Därefter lägg på locket igen och ändra inställningen till lågt läge. Slow cookern ska puttra resterande av tiden dvs 4 timmar på lågt läge, steg tre görs när det gått 3 timmar av denna tid.
Steg tre. När maträtten totalt puttrat 6 timmar, tag upp köttbitarna och skär dem som grytbitar samt lägg tillbaka dem i kärlet. Tillsätt även gnocchi. Om det ser torrt ut, tillsätt eventuellt mer vatten. Lägg på locket och låt det puttra sista timmen. Klart!
Detta var köttgryta i slow cooker se även fler slow cooker recept här.
Lycka till!