Kebabsås

Gör egen kebabsås. Testa detta lättlagade recept. Såsen är god att använda till pulled pork, grillat, sallad samt hamburgare. Möjligheterna är oändliga.

Kebabsås
Mycket god kebabsås

Tips! Dessa tips gäller både den starka och milda såsen. Oavsett om ni gör såsen på filmjölk eller crème fraiche så blir det lika gott. Men man får en krämigare konsistens med crème fraiche. När man tycker att man tagit lagom med italiensk salladskrydda ta då ännu mer. Önskar man en ännu starkare sås, öka då mängden av kryddor. Att göra den 1- 2 dygn innan man ska äta den ökar också smakerna. Alltså såser blir som godast när dem fått stå och dra till sig. Oavsett vilken kebabsås ni gör, blanda ingredienserna sedan är det klart.

Stark kebabsås

  • 5 dl extra krämig filmjölk eller 5 dl crème fraiche, går även bra att ta hälften vardera
  • 4 msk majonnäs
  • 1/2-1 riven gul lök
  • 3 msk chilisås
  • mycket italiensk salladskrydda
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 6 fefferoni, kan även bytas ut mot jalapeño eller habanero om man önskar ännu starkare sås. Skär av toppen och häll ut lite av vätskan innan de sönderdelas. Kör dem med en stavmixer eller matberedare för bästa resultat.
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk cayennepeppar
  • ev. 10 droppar tabasco, denna ingrediens kan man hoppa över om man önskar lite mildare sås
  • ev. vitlök, lägga i denna ingrediens om ni vill ha i det. Pressa då i ca 1-2 vitlöksklyftor eller tillsätt vitlökspulver i önskad mängd
Stark sås
Stark kebabsås alla ingredienser utom crème fraiche
Kebabsås
Den starka såsen klar

Mild kebabsås

  • 5 dl extra krämig filmjölk eller crème fraiche, går även bra att ta hälften vardera
  • 4 msk majonnäs
  • 1/2 riven gul lök
  • 1 dl chilisås
  • mycket italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • ev. vitlök, lägga i denna ingrediens om ni vill ha i det. Pressa då i 1 vitlöksklyfta eller tillsätt vitlökspulver i önskad mängd
Mild sås
Mild kebabsås alla ingredienser utom crème fraiche
Kebabsås
Den milda såsen klar

Även detta inlägg kanske ni är nyfikna på, vilket passar utmärkt till kebabsåsen. Pulled pork i slow cooker hittar ni här.

Lycka till!

8 kommentarer på “Kebabsås

  1. Pingback: Populära inlägg hos familjen Persson | Familjen Persson

  2. Pingback: Pulled pork burger - Familjen Persson

  3. Pingback: Slow cooker-recept - Familjen Persson

  4. Pingback: Gott nytt år 2018 - Familjen Persson Gott nytt år 2018

  5. Pingback: God Jul och Gott Nytt år 2019 - Familjen Persson God JulGott Nytt år 2019

  6. Pingback: Statistik för bloggen 2020 - Familjen Persson Statistik för bloggen 2020

  7. Pingback: Pulled pork i slow cooker - Familjen Persson Pulled pork i slow cooker

  8. Pingback: Kycklinggratäng i slow cooker - Familjen Persson Kycklinggratäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.