Såhär i sommarvärmen kommer ett gott recept på Tacopizza.
4 pers
Pizzadegen
1/2 paket jäst
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
1 msk olja
4 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
500g köttfärs
tacokrydda
olja till stekning
1 burk tacosås (medium)
4 dl riven ost
1 gul lök
3 tomater
Till såsen
3 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk hackad basilika
1 nypa salt
Lös jästen i fingervarmt vatten.
Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Knåda samma och låt jäsa
i 30 minuter.
Bryn köttfärsen med tacokryddan. Skär tomater och lök i bitar och riv osten.
Blanda såsen och ställ den kallt. Välj antingen att dela degen och gör 4 mindre
pizzor eller en stor. Kavla ut degen, bred på ett tunt lager tacosås, men
lämna 5 cm utan sås i kanterna. Fortsätt med ost, köttfärs, lök och tomater.
Vik in kanterna så pizzan liknar en båt. Grädda 6-7 minuter i 250 grader.
Ringla över såsen och servera med en fräsch sallad.
Håll till godo! 😉
Tackar ödmjukast! Kommer detta serveras under DHW14?
Jag tog för givet att Maria Dahlén ville ha receptet för just det ändamålet. 🙂
Hahaha pizza for everyone!
Tack så hemskans mycket!
Erik Dahlén liked this on Facebook.
Rickard Henriksson liked this on Facebook.
Pingback: Familjen Perssons pizzadegsrecept i ny version - Familjen Persson