Lasagne i slow cooker, lättlagat och mycket gott. En favorit hos barnen. Smidig vardagsmat.
Detta recept avser en slow cooker på 6,5L. Tillagningstid, 2,5-4 timmar på högt läge. Ingredienser till lasagne i slow cooker:
- 1kg valfri färs
- 1-2 gul lök
- Kryddor: salt, peppar, rödvinvinäger, lökpulver, tomatpuré, köttbuljong samt vitlök
- 2 burkar tomatkross + fyll en av brukarna med vatten
- 500g pasta (okokt)
- 500g riven ost
- Ev. extra vatten
Gör lasagne i slow cooker så här:
Första steget är att lägga i färsen, därefter lägg på locket och ställ slow cookern på högt läge 4 timmar. När färsen inte är rosa längre utan fått en grå nyans (efter ca. 45-60 min). Gör då steg två.
Andra steget. Tillsätt lök samt kryddor, blanda in dem ordentligt i färsen. Därefter tillsätt tomatkrosset och vatten. Varva sedan okokt pasta och riven ost om vartannat i slow cookern. När alla ingredienserna är på plats, tryck med en grytslev på toppen så pastan och osten trycks nedåt mot färsen. Lägg på locket och låt det puttra resten av tiden.
Tredje steget. Lyft inte locket för ofta utan bara när det behövs, tillsätt bara extra vatten om det ser torrt ut och pastan inte blivit mjuk. Det ska bli en lasagne och inte soppa så var sparsam med vätskan. Efter 2,5-4 timmar dvs när pastan blivit mjuk är maträtten klart, olika pastasorter blir klara olika tider i en slow cooker. Lycka till!
Pingback: Slow cooker-recept - Familjen Persson