Mycket enkelt recept på pulled chicken i slow cooker som är perfekt till tacos, sallad eller cannelloni.
Detta recept avser en stor slow cooker som rymmer 6,5 liter. Tillagningstid: 2h högt läge + 4 h lågt läge, totalt 6 timmar. Ett tips är att göra så mycket som får plats i sin slow cooker därefter frysa in i mindre lådor i frysen. Ingredienser pulled chicken i slow cooker:
- 2 kg kycklingfiléer, det spelar ingen roll om filéerna är frysta eller tinade
- 1 st flaska valfri Sweet baby rays marinad, krydda extra om man önskar det
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i slow cookern med en marinad/sås du gillar, det räcker med ca. 2 dl. Se nedan de två bilderna start samt slutprodukt. När det är gjort lägg på locket. Låt det puttra i 2 timmar på högt läge. Därefter vänd kycklingfiléerna, lägg på locket samt ändra inställningen på slow cooker till lågt läge och tiden 4 timmar.
När det puttrat totalt i 6 timmar, lägg kycklingen på en tallrik och dra med två gafflar.
När det är klart lägg den dragna kycklingen i en ugnsform och häll över den goda vätska som finns kvar i slow cookern.
Justera tiden efter sina egna önskemål. Oavsett tid så blir detta recept väldigt gott. Önskar man att det ska gå fortare ställ slow cookern på högt läge hela tiden, då minskas tillagningstiden. Eller vill man att det ska ta längre tid ställ då slow cookern på lågt läge hela tiden. Är kycklingfiléer djupfrysta rekommenderar jag högt läge minst 2timmar av tiden. Servera till tacos, sallad, cannelloni eller frys in. Lycka till!
Pingback: Slow cooker recept - Familjen Persson Slow cooker recept
Pingback: Enkel guacamole - Familjen Persson Enkel guacamole