Julskinka har aldrig varit smidigare att tillaga. Julskinka i slow cooker, vem kunde tro det? Saftig, smakrik och perfekt.
Detta recept avser en julskinka på ca 3 kg, i en slow cooker på 6,5L. Julskinkan blev klar efter 4,5 timmar och detta efter att slow cookern körts på högt läge hela tiden.
Material: slow cooker och kökstermometer.
Ingredienser julskinka i slow cooker:
- Julskinka
- Morötter, ca 9 st
- Lagerblad, ca 6 st
- Kryddpeppar, ca 20 st
- 1-3 dl vatten
Ingredienser griljering:
- 3-4 msk senap
- 1 äggula eller 1 ägg, välj det alternativ som passar en själv bäst
- 2-6 msk ströbröd, när det svällt en stund häll i mer om det fortfarande är löst
Gör så här: Skala morötterna och lägg i botten på slowcookern. Morötter använder man därför att skinkan ska komma upp, annars ligger botten av skinka i vätska och blir torrare än övriga julskinkan. Lägg i kryddorna och tillsätt vattenmängden i slow cookern. Ta sedan julskinkan och lägg uppe på morötterna (nätet ska vara kvar på skinkan). Sätt i kökstermometer i centrum av köttet och ställ på 70 grader. Lägg på locket.
Efter halva tiden ös då spadet över skinkan, lägg därefter på locket igen. När kökstermometern piper, ta då bort julskinkan från slow cookern och låt skinkan svalna. När skinkan svalnat, ta då bort nätet och skär bort svålen samt oönskat fett. Gör sedan griljeringen, låt griljeringen dra en stund. Därefter lägg den på skinkan. Sätt in julskinkan i ugnen, som står på 225 grader. Det är klart när griljeringen fått mycket färg. Klart, lycka till!
Pingback: Statistik för bloggen 2020 - Familjen Persson Statistik för bloggen 2020