Underbart sätt att tillaga potatisterrin på, i sin slow cooker. Enkelt och smidigt, dessutom utsökt.
Detta recept passar en stor slow cooker på 6,5L, det går även bra att göra i en mindre slow cooker, halvera då receptet. Tillagningstid: 4timmar på högt läge. Potatisterrin i slow cooker, gör så här:
Steg ett. Ta fram alla ingredienser och ställ slow cookern på högt läge samt välj 4 timmar som tillagningstid.
Ingredienser:
- 75-100g smör
- 1,5-2kg mjölig potatis
- salt
- peppar
- 250g schalottenlök
- 3-5 vitlöksklyftor
- 0,5 dl vitt matlagningsvin
- ev färsk persilja eller gräslök
Steg två. Därefter ta hälften av smöret och skär det i småbitar, lägg det i botten på slow cookern. Lägg på locket och låt smöret smälta lite medan du gör det tredje steget.
Steg tre. Skala potatisen och ta bort skalet från löken, samt skiva potatisen i matberedare, vårt skär som skar potatisen var 2,4mm. Även schalottenlöken kan man skiva i matberedaren. Därefter, börja lägg potatisskivorna omlott i slow cookern, om ni önskar, salta och peppra mellan varje lager potatisskivor.
Steg fyra. Man kan krydda efter varje lager potatisskivor om man föredrar det. Vi lade kryddlager; salt, peppar, schalottenlök och pressad vitlök ungefär efter två lager potatisskivor. Det vill säga när allt var varvat hade vi: två potatislager, ett kryddlager, två potatislager, ett kryddlager, två potatislager.
Steg fem. När alla lager är klara toppa med det sista smöret, lägg smöret jämnfördelat över potatisterrinen. Häll även över 1/2 dl vitt matlagningsvin, lägg på locket och låt det tillagas utsatt tid. Därefter är det klart, toppa med färska örter vid servering.
För fler slow cooker recept följ länken. Lycka till!
Pingback: Slow cooker recept - Familjen Persson Slow cooker recept