Recept på marinerade vitlöksklyftor

Enkelt recept på marinerad vitlök. Härliga mumsbitar som snabbt tar slut.

Detta recept på marinerade vitlöksklyftor är enkelt att utföra. Dessutom kan man anpassa smaken helt efter eget tycke. Underbara mumsbitar att disponera till tacos, grillat, ostbricka, pulled pork samt tapas. Vitlök har även mängder av hälsofördelar vilket är ännu en anledning att anrätta samt äta dessa delikata specerier.

Recept på marinerade vitlöksklyftor
Marinerade vitlöksklyftor

Först ta fram ingredienserna.

  • 5-7 hela vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl olivolja
  • 10-20 droppar Worcestershiresås
  • 3 msk kalvfond
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2-3 tsk oregano
  • 2-3 tsk basilika
  • ev. salt
  • ev. paprika
  • samt eventuellt individuella kryddor man gillar
Recept på marinerade vitlöksklyftor
Ingredienser

Separera vitlökarna till klyftor. Därefter koka vitlöksklyftorna snabbat med skalen på. Ca. 1 min. Detta gör att klyftorna skållas och man får av skalen lättare. Se bild nedan. Kyl ner med kallt vatten och ta bort skalen.

Recept på marinerade vitlöksklyftor
Skållning

Koka upp nytt vatten samt koka klyftorna i ytterligare 1 min. Klyftorna ska vara hårda i centrum men lite mjuka i yttre delarna. Så lägga till 1 min i kokningen om de är för hårda. Kyl ner klyftorna när kokningsprocessen är klar. Gör lagen med övriga ingredienser i listan. Lägg klyftorna i lagen när dem är svalnat, se första bilden.

Låt de marinerade vitlöksklyftorna dra sig i kylskåpet 1dygn innan förtäring. Bonustips; lagen som de ligger i kan användas som salladsdressing och marinad.

Detta var: recept på marinerade vitlöksklyftor. Håll utkik efter recept på chilimajonnäs.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.